Lightcity Housing gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Lees meer over Cookies en ons Privacybeleid.

Wonen in
Eindhoven

wonen in eindhoven

Welkom in Eindhoven!

Eindhoven is een dynamische stad met een moderne uitstraling maar met een warm Brabants hart. De stad en gemeente ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De recente geschiedenis weerspiegelt zich in het uiterlijk van de stad. Gebouwen en fabriekshallen uit de jaren twintig en dertig en eigentijdse kantoortorens voor bedrijven in high tech en zakelijke dienstverlening wisselen elkaar af. Eindhoven staat dan ook bekend vanwege innovatieve bedrijven. Veel van deze bedrijven zijn gehuisvest op High Tech Campus. Eindhoven is daarmee het middelpunt van technologische ontwikkelingen met meer dan 140 bedrijven en technische instituten die gezamenlijk onderzoek doen.
Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. Dit is een knipoog naar de gloeilampenfabriek van Philips die zo bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Eindhoven.

 

Geschiedenis

De stad Eindhoven ontstond in een moerasdelta van vijf riviertjes de Dommel, de Gender, de Laak, de Tongelreep en de Rungraaf. Pas in 1920 ontstond de huidige gemeente Eindhoven uit een fusie van de oorspronkelijke gemeente Eindhoven met de omliggende gemeenten Strijp, Woensel, Gestel Tongelre en Stratum.
Ten gevolge van de industriële ontwikkeling trokken de Eindhovense fabrieken rond 1900 steeds meer werknemers aan. De stad had economisch profijt van de fabrieken en fabrikanten. Voorbeeld hiervan is Autofabriek DAF die na de Tweede Wereldoorlog, hoewel vóór de oorlog opgericht, fors heeft bijgedragen aan de expansie. In 2003 gaven ruim 9500 bedrijven in de regio werk aan bijna 130.000 mensen.

De gemeente Eindhoven omvat naast de gelijknamige stad Eindhoven tevens het dorp Acht en de uitbreidingslocatie Meerhoven.
Eindhoven is de vijfde gemeente van Nederland met ruim 228.000 inwoners op een grondgebied van 88,84 km².. De agglomeratie Eindhoven bestaande uit onder andere de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Nuenen, en Geldrop-Mierlo, telt gezamenlijk bijna 420.000 inwoners op een oppervlakte van ongeveer 540 km

 

Bereikbaarheid

Eindhoven is goed bereikbaar met de auto, per trein of vliegtuig.

In en rondom het centrum van Eindhoven zijn er verschillende parkeergarages en parkeergelegenheden. Bij Eindhoven Centraal ligt ook een busstation, het centrale knooppunt van stads- en streekvervoer in Eindhoven. Alle stads- en streekbussen in Eindhoven stoppen op het busstation.
Op Eindhoven Centraal stoppen zowel intercity- als stoptreinen en op station Strijp S alleen sprinters.

Eindhoven beschikt over een eigen luchthaven, namelijk Eindhoven Airport. Dit is een van de grootste luchthavens van Nederland. Dit vliegveld biedt de mogelijkheid om te vliegen op/vanaf Eindhoven Airport.

 

Winkelen in Eindhoven

Vooral in het centrum in de binnenstad zijn veel winkels. Het winkelgebied in het centrum beslaat de volgende delen: De Demer, Rechtestraat, Vrijstraat, Hermanus Boexstraat, Hooghuisstraat, Nieuwstraat en de pleinen 18 Septemberplein (Piazza), Catharinaplein en Markt (Heuvel Galerie overdekt) maken deel uit van het kernwinkelgebied.Een nieuw winkelgebied in het centrum is Rond de Admirant met de Nieuwe Emmasingel. Hier staat de Blob.
De Bergen is een buurt direct naast het bovengenoemde kernwinkelgebied. Hier zijn vooral antiek- en speciaalzaken te vinden.
Buiten het centrum is in het stadsdeel Woensel Noord het Winkelcentrum Woensel te vinden. Met 160 winkels is dit gebied het grootste wijk-winkelcentrum buiten de Randstad. Veel multiculturele winkels zijn te vinden op de Kruisstraat en de Woenselse Markt.
Voor unieke en creatieve winkels ga dan naar Urban Shopper op Strijp S. Het bevat een 20 tal kleinschalige winkels met vernieuwende concepten die uitdagende en bijzondere combinaties vormen. De Urban Shopper is bovendien op loopafstand van de Vershal Het Veem.

 

Cultuur

Cultuur snuiven in Eindhoven kan het hele jaar door. Bezoek musea (Van Abbe DAF), design studio's (Piet Hein Eek), en kunstcentra (Temporary Art) en de urban hotspots op Strijp S of Strijp R. Geniet van theater shows en livemuziek.
Op verschillende locaties in de stad komen het hele jaar door elementen van moderne straatcultuur aan bod zoals in delen van Eindhoven die een beschermd stadsgezicht zijn, monument, zoals: Het Witte Dorp, Philipsdorp, Villapark Den Elzent en Villapark Tongelre.

 

eindhoven cultuur

eindhoven-bereikbaarheid

eindhoven winkelen

eindhoven parken

 

Meer informatie? Neem contact met ons op

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms